cele mai populare postări

luni, 19 martie 2018

capitolul 21

    În numeroase locuri din lume - biserici, muzee etc. - exista picturi care îl reprezinta pe Mesia Isus/Enlil alaturi de nave spatiale, confirmîndu-se astfel scrierile biblice (detalii în "Sosirea zeilor", www.miracol.ro). Se pare ca si alte texte vechi, cenzurate pe parcursul anilor de  catre inchizitorii diferitelor culte religioase, au constituit sursa de  inspiratie a pictorilor respectivi. 
    Cîteva exemple de asemenea picturi: În lucrarea  lui Alfredo Lissoni, "OZN - Dosarele Vaticanului" (Editura Antet Bucuresti), pot fi citite urmatoarele: "Ufologul Matthew Hurley crede ca a identificat diferite prezente ufologice în multe imagini înfatisate în trecut, pe care le prezinta în site-ul sau pe Internet, "Historical artwork and UFO", URL htt://homepage. ntlworld. com/m.hurley. Într-una din acestea, care face parte dintr-o serie de picturi din Relinqvary Box (secolele VI-VII dupa Christos) aflata la Vatican si care contine si niste pietre provenite din Palestina, se poate vedea Maica Domnului stînd în fata mormîntului Fiului ei, precum si un vehicul ciudat care zboara pe deasupra mormîntului... ne mai arata... un nor straniu în forma de disc înfatisat de Lorenzo Monaco (sec. XV) în pictura Aparitia lui Isus si a Sfintei Fecioare (Metropolitan Museum din New York)... doua discuri zburatoare înfatisate drept si avînd chip uman, aflate de o parte si de alta a lui Christos rastignit... si care fac parte dintr-o fresca din secolul al XVII-lea care se afla în Catedrala Svetischoveli din Mtskheta, în Georgia; Botezul savîrsit de Christos, opera a flamandului Aert De Gelder (1710, Fitzwilliams Museum din Cambridge), cu un disc ce trimite patru fîsii de lumina în timpul ritualului botezului Sfîntului Ioan în apa Iordanului... în sfîrsit, un lucru cît se poate de ciudat este fresca datînd din secolele VII-IX, aflata în bazilica Santa Maria foris portas din  Castelseprio, Varese, si cunoscuta cu numele Adoratia magilor. Aceasta fresca îl înfatipeaza pe Pruncul Isus cu o aureola stilizata în mod ciudat în trei antene dispuse în cruce greceasca". 
     Astfel de picturi exista si în România, unele dintre ele fiind în Biserica Româneasca din Tîrgoviste (pictor Constantin Zugravul) pe care am mentionat-o într-un articol anterior. Recent, din lucrarea bogat ilustrata a lui George Coanda "Arheologia viitorului - cei ce ne privesc din stele" (Editura Bibliotheca, Tîrgoviste) am aflat detalii despre picturile existente, pe care le voi prezenta în continuare, comentate de autorul mentionat: 
1) "În centrul acestei picturi murale din pronaosul Bisericii Mari de la Curtea Domneasca din Tîrgoviste se vede o luntre argintie, cu îngeri... astronauti la bord, survolînd o cetate biblica. Frapeaza prin desenul sau alungit fusiform asemanarea cu o nava cosmica coborînd din lumi stelare, îngerii de la bord purtînd în jurul capului haloul mistic, o posibila casca de astronaut". 
2) "Spectacularul acestei picturi, de la aceeasi biserica (se afla deasupra usii de la intrarea în naos) se impune prin doua momente insolite: 
a) în dreapta imaginii: nava cosmica lenticulara din interiorul careia se iveste un înger astronaut; nava, cu fuselaj dublu, se îndreapta spre niste dealuri, pe orizont, asemanatoare unor rampe de lansare zenitale, care ne sugereaza un... cosmodrom; 
b) în stînga: un alt înger astronaut priveste, în asteptare, o lumina puternica emisa de o posibila nava astrala care vine la aterizare". 
3) "Pe peretele vestic al altarului de la Biserica Mare, iata, o pictura stupefianta: deasupra unei cetati biblice evolueaza o uriasa nava astrala purtatoare a unui alt aparat de zbor: un avion. Desenul nu lasa loc nici unei alte interpretari: aparatul argintiu ''prins'' în coada navei astrale are montate la fuselaj aripi dispuse triunghiular de tip ''Concorde''. ''Tu 114'' sau ''F14 Stealth". 
4) Isus într-o pictura de pe peretele boltit, la rasarit, al aceluiasi altar, se pregateste de ''Înaltarea la ceruri'', aflîndu-se la bordul unei ciudate nave astrale, oamenii, care îsi iau bun ramas de la Mîntuitor, adapostindu-se într-o grota de efectele "letale ale lansarii. Si aici sînt omniprezente rampele de lansare zenitale". 
5) "Pe un zid reliefat boltit, în partea stînga a altarului de la Biserica Mare, în exterior: Isus apare... încapsulat într-o nava astrala, care la baza sa... ejecteaza flacari dintr-un ajutaj de propulsie. Se mai poate observa, la partea superioara, vîrful unei antene, si pe laterale micile ampenaje stabilizatoare".
   
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu