cele mai populare postări

sâmbătă, 17 martie 2018

efectul de piramidă


Binefacerile „efectului de piramida”
Impozanta si, în acelasi timp, misterioasa piradima a lui Keops continua sa fascineze oamenii, la mii de ani dupa ce a fost ridicata. Ceea ce o face cu adevarat speciala este descoperirea, în interiorul ei, a unei energii înca inexplicabile, uluitor de puternica, botezata ulterior “efect de piramida”. Indicii legate de acest straniu efect au fost furnizate de pilotii militari care au survolat desertul, în timpul razboiului. Ei au raportat dereglarea brusca a aparatelor de bord, ori de câte ori treceau peste Marea Piramida. De atunci, s-a stabilit si avioanele civile sa evite traversarea zonei.


Lamele de ras se ascut de la sine
Dar în ce consta efectul de piramida? Cei care l-au studiat au constatat ca plasarea unui obiect la o treime de baza si doua treimi de vârf într-o constructie reproducând întocmai, la scara redusa, dimensiunile piramidei lui Keops, îi schimba esential caracteristicile. Astfel, un inventator ceh a obtinut un brevet dupa ce a observat ca lamele de ras plasate într-o asemenea piramida (indiferent din ce material este facuta!) se ascut. Pe site-ul epiramida.ro exista o serie de marturii ale unor români care au testat si ei legatura dintre constructia piramidala si lamele de ras, una dintre concluzii fiind ca un aparat Gilette, cu doua lame, expus efectului mentionat, a rezistat chiar si 10 luni la o utilizare zilnica. Alte surse vorbesc despre echipa de cercetatori ai unui institut de fizica din Toronto, care a realizat studii complexe, utilizând microscopia electronica pentru a verifica efectul piramidei asupra gradului de ascutire a taisului lamei. Însa, în ciuda înaltei tehnologii utilizate, nu a putut trage nici o concluzie stiintifica. În schimb, se pare ca, folosind aceeasi metoda, un grup de cercetatori din Germania a evidentiat fenomene de fluaj la nivelul structurii cristaline, pe directiile de deformare plastica mare, implicit pe tais. Rezultatele diferite ale aceleiasi operatiuni i-a facut pe unii observatori sa se întrebe daca nu cumva efectul piramidei este direct legat de starea psihica a experimentatorului, în sensul ca savantii neîncrezatori obtin date neconcludente, spre deosebire de cei entuziasti, care-si vad materializate convingerile.
Alinierea cu nordul magnetic

Poate aceasta e si explicatie nereusitei experimentului facut de celebrii Jamie si Adam, în cadrul emisiunii “Mythbusters” (Distrugatorii de mituri), de pe Discovery. Cum n-au plecat foarte convinsi la drum, cei doi au ajuns, pe cale de consecinta, la concluzia ca efectul de piramida nu exista în realitate. Se pare totusi ca în cadrul experimentului lor, n-au fost respectate în totalitate conditiile pentru activarea piramidei. Mai exact, aceasta trebuie sa fie aliniata spre nordul magnetic al pamântului, iar obiectul plasat în (sau sub) ea nu trebuie sa depaseasca 10% din volumul constructiei. Dar cum nordul magnetic se schimba în mod constant (ba chiar exista un ciclu de schimbare a polilor magnetici), uni recomanda orientarea piramidei dupa directia Stelei Polare. În rest, materialul din care este confectionata piramida, ca si dimensiunile ei conteaza mai putin. Multi au obtinut rezultate pozitive cu piramide din carton, din plastic sau pur si simplu din sârme reproducând conturul formei geometrice, dar lasând aerul sa circule liber în interiorul ei. Si cu toate acestea, efectul s-a facut simtit! Cunoscatorii spun însa ca materialul cel mai bun pentru constructie ar fi cuprul, iar efectul ar fi cu atât mai puternic, cu cât piramida este mai mare.
Timpul devine elastic, somnul – mai profund
Alti cercetatori au descoperit ca o forma piramidala perfecta (ce respecta proportia asa-numitului “numar de aur”, 1,618, regasit si în alcatuirea umana, dar si în cazul marii piramide din Egipt), prezinta capacitati uimitoare. Americanul Gordon Hughes a constatat influenta pozitiva asupra cresterii plantelor, sporirea aromei florilor, deshidratarea si uscarea alimentelor fara a permite mucegairea lor, prelungirea duratei de pastrare a prospetimii fructelor, stoparea înmultirii microorganismelor. Un mar pus sub o piramida conica nu doar ca s-a pastrat fresh timp de o luna, dar s-a si micsorat! Alti iubitori de experimente si-au plasat mici piramide sub pat, sustinând apoi ca de atunci adorm de 2-3 ori mai repede si se odihnesc mai bine, chiar daca durata somnului este mai mica decât înainte. Cu toate acestea, potrivit propriilor marturii, primele nopti petrecute deasupra piramidei sunt mai agitate, dar dupa acomodare, nimic nu egaleaza calitatea somnului! Si tot legat de odihna în vecinatatea piramidei, exista oameni care sustin ca au simtit cum timpul devine “elastic”: credeau ca au atipit doar câteva secunde si, daca priveau apoi ceasul, vedeau ca au trecut câteva ore, si invers, credeau ca trecuse noaptea când, de fapt, nu dormisera decât o ora. Alte senzatii raportate de indivizi tinuti în proximitatea unor figuri geometrice piramidale au fost: un fel de stare de imponderabilitate, furnicaturi pe piele, similare cu cele produse de un curent slab, încalzirea epidermei, somn mai profund si vise foarte detaliate si viu colorate. Specialistii mai sustin ca piramida atrage toate fiintele vii, astfel ca si animalele de companie se simt bine în prezenta ei. Câinii si pisicile se plaseaza instinctiv în acel centru energetic situat la o treime de baza si doua treimi de vârf, iar un experiment facut cu o piramida plasata deasupra unei colivii a aratat ca si pasarea dinauntru cauta sa se ridice la distanta ideala pe “axul” piramidei. În fine, fotografii Kirlian (care pun în evidenta aura umana) facute unor oameni expusi doar 15 minute efectului de piramida au aratat ca aura lor era mai stralucitoare.
Constructie simpla, din carton
Cum se construieste însa o piramida? Relativ usor, daca se respecta proportia (originalul din Egipt are 237,50 m latura si 147 m înaltime) si unghiul corect, care este 52,606 grade. Pentru linia de baza, se înmulteste 1,57075 cu înaltimea dorita. Aceeasi înaltime o înmultim cu 1,4945, pentru laturile triunghiului. În felul acesta, unghiul piramidei va fi de 53 grade. Se traseaza liniile pe un carton mai tare si se masoara cu atentie. Diagonalele patratului de baza trebuie neaparat sa fie egale, pentru ca efectul piramidei sa se faca simtit. De asemenea, în cazul în care baza nu e perfect orizontala, de la o deviatie de 3 grade în sus, o componenta a câmpului îsi schimba polaritatea si se obtine un efect negativ! Prin urmare, masurati bine si neaparat, dupa ce ati confectionat contructia, orientati-o pe directia nord-sud. Mai simplu se fac piramidele conice. Se deseneaza un cerc pe un carton si i se traseaza diametrul. La capetele lui, se noteaza punctele “A” si “B”. Se decupeaza cercul pe aceasta diagonal, rezultând doua semicercuri. Se îndoaie unul dintre ele, astfel încât punctul “A” sa atinga punctul “B”. Se lipesc canturile, fara a le surapune, si gata. Piramidele conice, puse pe cap sau deasupra lui, elimina durerile de cap, desfunda nasul si îi ajuta pe suferinzii de sinuzite. Totodata florile au o crestere mai rapida si mai viguroasa daca sub ghiveciul lor este asezat un trunchi de piramida fara vârf.

Electrocasnicele o perturba
Piramida functioneaza, se pare, ca o antena, captând si amplificând câmpurile terestre, foarte slabe. Exista însa elemente care o pot împiedica sa actioneze. Asa cum am aratat, daca baza ei nu e perfect plana, efectul e anulat. Totodata anumite obiecte metalice masive, precum structura de rezistenta din fier-beton a blocurilor, pot influenta negativ experimentele. La fel -câmpurile electro-magnetice din casa, aparatura electro-casnica, vecinatatea unor linii electrice de înalta tensiune sau a unor antene de telecomunicatii, toate pot duce la esec total sau partial. Acelasi rezultat se obtine si daca piramida nu e amplasata cu laturile perpendiculare pe directiile nord, sud, est, vest. Nordul ales este cel magnetic, nu cel geografic


În piramidă există un câmp de energie vitală; natura lui este regeneratoare pentru corpul fizic şi bioenergetic al oricărei fiinţe.
Puterea energiilor vitale conferă omului disponibilitatea de a-şi modifica în bine stările psihice şi mentale.
Energizarea face să dispară nevoia de somn şi hrană; survine o stare de calm şi linişte mentală; se amplifică calităţile telepatice; se măreşte câmpul energetic dobândind calităţi curative magnetice.
Proporţia piramidei: latura bazei/înălţime=π/2 L=1.57H a=1.27H unde: L=latura bazei, H=înălţimea piramidei şi a=apotema piramidei (înălţimea feței laterale).
Efectul maxim al energizării are loc la 2/3 din înălţime faţă de vârf, având orientarea axei pe direcţia N-S.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu