Adrian Diaconu - Nu voința ci credința este cea care te pune în mișcare. Crede și vei reuși!
cele mai populare postări
-
Timpul se scurge lent Perdeaua e o ceaţă dintr-o clepsidră veche din lunga depărtare, c-un aer inoce...
-
Actul de naştere al Loteriei este Legea pentru constituirea unui fond al asistenţei sanitare a sătenilor, promulgată în 29 mai 1906 de căt...
duminică, 23 septembrie 2018
sâmbătă, 22 septembrie 2018
unui lider
Această zi dedicată păcii, promovată de Organizaţia Naţiunilor Unite, a fost stabilită pentru prima dată în 1981, prin Rezoluţia 36/67, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, pentru a fi aniversată în fiecare an în deschiderea sesiunilor din luna septembrie. Adunarea Generală a ONU a declarat această dată ca o zi dedicată consolidării idealurilor păcii, atât în interiorul cât şi între toate naţiunile şi popoarele lumii.
marți, 18 septembrie 2018
geologică
Ziua mondiala a geologilor se sarbatoreste in fiecare an pe 18 septembrie. Geologia studiaza atat compozitia rocilor de suprafata cat si a celor de adancime, zacamintele minerale solide, lichide si gazoase, structura integrala a planetei Terra, placile tectonice ale scoartei terestre, straturile sale lichide succesive, ce se gasesc intre crusta solida a suprafetei Pamantului si miezul sau greu, alcatuit preponderent din elemente de metale grele topite, fiind supuse la presiuni foarte mari.
democrație
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008, data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei .
Rezoluţia prin care Organizaţia Naţiunilor Unite a hotărât ca data de 15 septembrie să fie consacrată ca Zi Internaţională a Democraţiei (A/RES/62/7) afirmă faptul că „deşi democraţiile sunt caracterizate de valori comune, nu există un model unic al democraţiei” şi, de asemenea „democraţia nu aparţine unei anumite ţări sau zone”.
Ziua Internaţională a Democraţiei are dubla menire de a sărbători democraţia şi de a aminti importanţa promovării şi protejării acestei valori universale.
Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia
loz în plic
Actul de naştere al Loteriei este Legea pentru constituirea unui fond al asistenţei sanitare a sătenilor, promulgată în 29 mai 1906 de către regele Carol I. Iniţial, jocurile la loto au fost organizate de biserici, banii fiind destinaţi săracilor şi bolnavilor de la sate.
Un sfert de secol mai târziu, se înfiinţa Loteria de Stat pe clase al carei scop era organizarea loteriilor în colaborare cu instituţiile culturale.
În 1950, se lansau emisiunile de „Lozuri în plic“, sistem cunoscut în Romania înca din anii ’20-’30, sub denumirea de „Loteria I.O.V.R.“. În acei ani, fericitul norocos putea câştiga la loto 3 metri de stofa de import sau, exceptional, o motocicleta „Moskva“.
Ulterior, premiile au crescut şi s-au câştigat şi excursii în străinatate, doar în URSS, Bulgaria şi Ungaria), maşini sau apartamente.
duminică, 16 septembrie 2018
vineri, 14 septembrie 2018
ascensiune
Ziua Muntelui a fost stabilită în calendarul autohton pentru a atrage atenţia asupra problemelor şi potenţialului pe care îl prezintă zonele montane. Stabilită prin lege, conform art. 8, alin. (2) din Hotărârea nr. 715/2002, Ziua Muntelui marchează data tradiţională a încheierii păşunatului anual.
Carpaţii reprezintă al doilea cel mai lung lanţ muntos din Europa, după Munţii Scandinaviei, având o lungime de aproximativ 1.500 km, din care aproximativ 800 km se desfăşoară în România. Totodată, la noi în ţară se află şi cel mai lung lanţ de munţi vulcanici din Europa: Oaş – Gutâi – Ţibleş – Călimani – Gurghiu – Harghita.
citiți mai multe: http://www.radioresita.ro/312649/14-septembrie-ziua-muntelui-in-romania
joi, 13 septembrie 2018
miercuri, 12 septembrie 2018
incendiu
În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluţiei de la 1848.
despre frumusețe
Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos.
Astăzi frumuseţea nu e percepută ca fiind neapărat ceva cu ce te naşti, ci rezultatul unei griji şi atenţii sporite asupra proprii imaginii. Frumuseţe înseamnă armonie: curăţenie, informare, îngrijire, sănătate, un mod sănătos de viaţă şi atitudine.
foraj
Sărbătorită începând cu anul 1990, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom, Ziua petrolistului se desfăşoară sub patronajul Sfintei Maria, aleasă drept protectoare a petroliştilor. Această zi este dedicată personalului din industria petrolului, celor care lucrează în foraj, extracţie, prelucrarea şi cercetarea petrolului.
caritate
5 septembrie, Ziua internațională a carității
Acţiunile de caritate contribuie la promovarea dialogului, a solidarităţii şi înţelegerii reciproce între oameni, în atenuarea crizelor umanitare şi a suferinţei umane în cadrul şi între naţiuni.
meditație
La 1 septembrie, odată cu începerea anului școlar, în Rep. Modova se sărbătorește Ziua cunoștințelor.
duminică, 9 septembrie 2018
ritual
vineri, 7 septembrie 2018
alfabetizare
Cu 50 de ani în urmă, UNESCO proclama oficial data de 8 septembrie ca Zi Internaţională a Alfabetizării cu scopul de a mobiliza comunitatea internaţională şi de a promova alfabetizarea ca instrument al dezvoltării. Cu toate eforturile semnificative făcute de atunci, 15 % din populaţia lumii încă nu ştie să scrie sau să citească, iar femeile reprezintă două treimi din populaţia analfabetă.
miercuri, 5 septembrie 2018
marți, 4 septembrie 2018
luni, 3 septembrie 2018
sâmbătă, 1 septembrie 2018
delta dunării
Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina[1], este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.
Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Aceasta se suprapune atât siturilor de importanță comunitară Delta Dunării (sit SCI)[2] și Delta Dunării (zona maritimă)[3]; cât și ariilor de protecție specială avifaunistică Beștepe - Mahmudia și Delta Dunării și Complexul Razim - Sinoie[4].
Situl Delta Dunării (începând din 21 mai 1991) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională[5].
Parcul național include rezervațiile naturale: Capul Doloșman, Cetatea Histria, Complexul Vătafu - Lunghuleț, Complexul Sacalin Zătoane, Grindul și Lacul Răducu, Grindul Chituc, Grindul Lupilor, Insula Popina, Lacul Potcoava, Pădurea Caraorman, Pădurea Letea, Roșca - Buhaiova, Corbu-Nuntași - Histria, Lacul Belciug, Lacul Rotundu, Arinișul Erenciuc, Complexul Periteașca - Leahova, Lacul Nebunu, Pădurea Babadag - Codru, Dealul Ghiunghiurmez și Sărăturile Murighio
citiți mai multe pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Delta-Dunării
Abonați-vă la:
Postări (Atom)