cele mai populare postări

joi, 10 octombrie 2019

titlu onorific


seară de vis


schimbare


secret


la baltă


definiție


cutia pandorei

În ea rămâne închisă speranța ...

circ


cerșetor


bâlci


sâmbătă, 23 martie 2019

meteo

Ziua mondială a meteorologiei ("World Meteorological Day") se marchează în fiecare an la 23 martie, din 1961, şi reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei ONU care a transformat vechea Organizaţie Meteorologică Internaţională într-o organizaţie interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizaţia Meteorologică Mondială ("World Meteorological Organization - WMO).

estivală


joi, 14 martie 2019

etimologie

De ce a fost aleasă tocmai ziua de 14 martie ca Ziua Pi? Răspunsul e foarte simplu: primele cifre din numărul Pi sunt 3,14, deci martie - luna a treia şi 14 ziua.

miercuri, 27 februarie 2019

mariaj

În 27 februarie, Ziua Internaţională a Ursului Polar. 

Ursul polar, cel mai mare prădător de pe pământ, nu se poate salva singur. Dacă acum, în lume, există 20 – 25.000 de exemplare, până în 2050, din cauza topirii gheții, numărul lor se poate reduce de trei ori. Ziua Internaţională a Ursului Polar doreşte să atragă atenţia asupra acestei realităţi, să educe populaţiile şi să popularizeze Acordul Internațional privind conservarea urşilor polari și habitatului acestora.

marți, 19 februarie 2019

cumințenie

La 19 februarie, în anul 1876, în localitatea Hobiţa, s-a născut Constantin Brâncuşi, unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii. Ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal. 

miercuri, 13 februarie 2019

răzbunare


alegere

Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day – WRD),  pentru a atrage atenţia asupra importanţei extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii.

marți, 12 februarie 2019

echitate

Ziua mondială a justiţiei sociale este marcată anual la 20 februarie.
Totodată, cu prilejul acestei zile sunt promovate valori precum solidaritatea, echitatea şi tratamentul egal oferit cetăţenilor indiferent de sex, rasă, religie, cultură sau stare a sănătăţii. 

antifumat